Het onderzoek en de behandeling(en) van paarden vinden bij u thuis of op stal plaats. Paarden zijn in hun eigen omgeving het meest op hun gemak waardoor ze hier het beste te beoordelen zijn. 
   
Het onderzoek en de behandeling(en) van honden vinden bij u thuis of op locatie plaats. Per 1 maart 2020 is het mogelijk om op de locatie Praxis van Stad tot Wad dierenartsen te komen. Hier heb ik als dierenfysiotherapeut de gelegenheid om nauw samen te werken met dierenartsen en andere disciplines. Zie de tarievenlijst voor de prijsverschillen aan huis of op locatie.   

    
Zowel bij paarden als honden ga structureel ik te werk om tot een diagnose en behandelplan/adviezen te komen. De stappen die ik bij alle dieren doorloop zijn: 

•    Vraaggesprek: door met u als eigenaar in gesprek te gaan wil ik erachter komen wat de hulpvraag is en waar ik u mee kan helpen. 
•    Inspectie in stand: uw dier wordt vanaf alle kanten bekeken. Hierbij wordt o.a. gelet op de algehele conditie, zwelling, spieropbouw en afwijkingen in bouw. 
•    Palpatie: na het kijken komt het voelen. Tijdens de palpatie wordt er o.a. gelet op warmte verschillen, spierspanning en de reactie van uw dier op aanrakingen. 
•    Bewegingsonderzoek: het bewegingsonderzoek vind plaats op verschillende ondergronden en in verschillende gangen. Hierbij wordt o.a. gelet op kreupelheid of dat er afwijkende bewegingen zijn.
•    Manueel onderzoek: vervolgens vind er een manueel onderzoek plaats. Hierin worden alle structuren zoals gewrichten, spieren en pezen/ligamenten meegenomen. 
•    Diagnose en behandelplan/adviezen: tot slot wordt de uitkomst van het onderzoek met u besproken. Er wordt een behandelplan opgesteld om de klachten te verhelpen. U als eigenaar krijgt adviezen mee voor de komende dagen/weken.

Voor het behandelen van paarden is het noodzakelijk dat er ruimte is waar ik uw paard kan onderzoeken/behandelen. Denk hierbij aan een poetsplek of een stal waar voldoende licht aanwezig is. Ook moet het bewegingsonderzoek op zowel een harde als een zachte ondergrond uitgevoerd kunnen worden.
    
Voor alle dieren geldt dat ze schoon en droog moeten zijn.

   
Spreekt mijn werkwijze u aan? Maak dan een afspraak voor uw paard of hond via het contactformulier of te bellen/whatsappen naar 0643139672.