Over mij

Mijn naam is Floor Roelofsen. Samen met mijn vriend en onze Britse langhaar kat Jip woon ik in Groningen. Als kind kwam ik door het programma Klokhuis in aanraking met het vak dierfysiotherapie en de liefde voor dieren was er al op jonge leeftijd. Een aantal jaar geleden kocht ik samen met mijn moeder ons eerste paard Don. Met Don heb ik wedstrijden gereden en tijdens de post-HBO opleiding dierfysiotherapie werd hij mijn trouwste oefenmaatje. Niet alleen aan Don had ik een geweldig oefenmaatje, ook onze teckel Koos hielp mij om de geleerde stof eigen te maken. Deze trouwe viervoeters zijn daarom ook verwerkt in mijn logo van Dierfysiotherapie Roelofsen.
    
Naast mijn post-HBO opleiding dierfysiotherapie heb ik ruim twee jaar stage gelopen bij Dd-Physio. Tijdens deze stage heb ik ook de gelegenheid gekregen om mee te kijken bij de dierenartsen van SMDC (Sporthorse Medical Diagnostic Centre). Hier heb ik diverse paarden behandeld en veel praktijkervaring opgedaan. 

Om extra ervaring en kennis op te doen heb ik tijdens mijn eerste jaar als dierenfysiotherapeut voor een collega hondenfysiotherapeut gewerkt in een dierenkliniek. Hier heb ik de mogelijkheid gekregen om samen te werken en aquatraining voor honden te geven. Momenteel heb ik zelf behandelruimte voor honden bij van Stad tot Wad dierenartsen praktijk op de locatie Praxis. 
Om mijn kennis en kunde te blijven verbeteren volg ik eens in de zoveel tijd een cursus of scholing. Ook ga ik elk kwartaal naar de intercollegiale bijeenkomsten van de dierenfysiotherapeuten uit Noord Nederland en ben ik verbonden aan Horseconnect.
    
Verder vind ik de interactie met mensen ontzettend leuk. Daarom werk ik, naast de werkzaamheden als dierenfysiotherapeut, met veel plezier als fysiotherapeut bij Cosis. Cosis is een instelling waar kwetsbare mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking hulp krijgen. Tijdens dit werk en het werk als dierenfysiotherapeut is het ontzettend belangrijk om non-verbale signalen op te pikken. Hier ben ik goed in en dit maakt mijn werk extra uitdagend.