Fysiotherapie voor honden

Als dierenfysiotherapeut voor huisdieren word ik ingeschakeld bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat van honden. Klachten zijn bij dieren vaak moeilijk te herkennen. Om klachten voor te zijn of vroegtijdig te ontdekken, adviseer ik om uw huisdier periodiek preventief te laten onderzoeken en indien nodig te behandelen.

floor_fysiotherapie_hond

De lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat waarbij u een dierenfysiotherapeut kan inschakelen zijn: kreupelheden, stijfheid, pijnklachten, verminderde spierkracht, neurologisch problemen en revalidatie na een veterinaire ingreep.

Ook kunnen gedragsveranderingen een aanleiding zijn om een dierenfysiotherapeut in te schakelen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: likken aan ledematen, vaker of sneller gaan liggen of zitten tijdens wandelen of in huis, meer hijgen, piepen of blaffen en agressie of ander gedrag naar u of andere dieren.

Verder kunnen problemen in de sport en/of werk een aanleiding zijn om een dierenfysiotherapeut in te schakelen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: een veranderde springtechniek, te laag springen of niet meer willen springen, liever links- of rechtsom willen draaien en slomer of sneller worden

Bovenstaande klachten kunnen in verschillende gradaties voorkomen. Bij acute en/of ernstige gevallen is het mogelijk dat ik u doorverwijs naar een dierenarts en/of een andere discipline.

Herkenbaar, andere vragen of preventief behandelen?

Maak dan direct een afspraak of neem vrijblijvend contact op.