thumbnail_IMG_20171117_204948_289

Floor Roelofsen

Al van jongs af aan ben ik gek op dieren. Ik ben vroeg begonnen met pony rijden en opgegroeid met honden om mij heen. Door het programma Klokhuis hoorde ik over het beroep dierfysiotherapie en wist ik meteen wat ik later wilde worden.

Sinds november 2018 werk ik naast humaan fysiotherapeut ook als dierenfysiotherapeut. Tijdens het volgen van de post-HBO opleiding dierfysiotherapie werden mijn inmiddels overleden paard Don en hond Koos trouwe oefenmaatjes. Door hen heb ik al het geleerde stof eigen kunnen maken en daarom zijn zij terug te vinden in mijn logo van Dierfysiotherapie Roelofsen.

Werkervaring / loopbaan

Naast de post-HBO opleiding dierfysiotherapie heb ik ruim twee jaar stage gelopen bij Dd-Physio. Tijdens deze stage heb ik ook de gelegenheid gekregen om mee te kijken bij de dierenartsen van SMDC (Sporthorse Medical Diagnostic Centre). Hier heb ik diverse paarden behandeld en veel praktijkervaring opgedaan. 

Na het afronden van de opleiding dierfysiotherapie heb ik extra ervaring en kennis opgedaan tijdens het werken voor een collega hondenfysiotherapeut in een dierenkliniek. Hier heb ik de mogelijkheid gekregen om samen te werken en aquatraining voor honden te geven. Momenteel heb ik zelf behandelruimte voor honden bij van Stad tot Wad dierenartsen op de locatie Groningen.

Verder ga ik elk kwartaal naar de intercollegiale bijeenkomsten van de dierenfysiotherapeuten uit Noord Nederland en ben ik verbonden aan de beroepsvereniging NVFD en Horseconnect. Om mijn kennis en kunde te blijven verbeteren volg ik eens in de zoveel tijd cursussen of een scholing.