Werkwijze

Het onderzoek en de behandeling(en) van paarden vinden bij u thuis of op stal plaats. Voor het behandelen van paarden is het noodzakelijk dat er ruimte is waar ik uw paard kan onderzoeken/behandelen. Denk hierbij aan een poetsplek of een stal waar voldoende licht aanwezig is. Ook moet het bewegingsonderzoek op zowel een harde als een zachte ondergrond uitgevoerd kunnen worden.

Het onderzoek en de behandeling(en) van honden vinden op locatie plaats. Sinds maart 2020 behandel ik alle honden bij Van Stad tot Wad dierenartsen. Het adres is Noorddijkerweg 26A, 9734AT Groningen. Voor de dierartsenpraktijk is er voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. Hier heb ik een ruime behandelruimte en de nauwe samenwerking met dierenartsen en andere disciplines is erg prettig. 

Ook voor uw kat kunt u bij mij terecht voor fysiotherapie. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

IMG-20200821-WA0005

Zowel bij paarden als honden ga ik structureel te werk om tot een diagnose en behandelplan/adviezen te komen. De stappen die ik bij alle dieren doorloop zijn:

  • Vraaggesprek: door met u als eigenaar in gesprek te gaan wil ik erachter komen wat de hulpvraag is en waar ik u mee kan helpen.
  • Inspectie in stand: uw dier wordt vanaf alle kanten bekeken. Hierbij wordt o.a. gelet op de algehele conditie, zwelling, spieropbouw en afwijkingen in bouw.
  • Palpatie: na het kijken komt het voelen. Tijdens de palpatie wordt er o.a. gelet op warmte verschillen, spierspanning en de reactie van uw dier op aanrakingen.
  • Bewegingsonderzoek: het bewegingsonderzoek vindt plaats op verschillende ondergronden en in verschillende gangen. Hierbij wordt o.a. gelet op kreupelheid of dat er afwijkende bewegingen zijn.
  • Manueel onderzoek: vervolgens vindt er een manueel onderzoek plaats. Hierin worden alle structuren zoals gewrichten, spieren en pezen/ligamenten meegenomen.
  • Diagnose en behandelplan/adviezen: tot slot wordt de uitkomst van het onderzoek met u besproken. Er wordt een behandelplan opgesteld om de klachten te verhelpen. U als eigenaar krijgt adviezen mee voor de komende dagen/weken.

Spreekt mijn werkwijze u aan?

Maak dan direct een afspraak of neem vrijblijvend contact op.